onsdag 26 maj 2010

" Det var en gång ett litet, litet land. Det låg långt upp i norr där det var kallt och mörkt nästan jämt. Där stod tågen stod stilla på grund av kyla och man åt fisk som ruttnat i burken. Landet var mycket okänt ute i världen. Men de som bodde i landet trodde att landet var stort, känt och mäktigt.
Alla i det lilla landet var så ivriga och glada. Landets äldsta prinsessa skulle gifta sig och få en groda, förlåt, en prins.
Det skulle också bli val i det lilla landet. Man skulle rösta fram de grupper som skulle styra landet. För att göra det lätt för de som skulle välja kallade man den ena gruppen för Alliansen och en andra gruppen för de RödGröna.

En dag blev de här som kallade sig RödGröna jättearga. Först var de arga för att prinsessan skulle gifta sig. Sedan blev de plötsligt jättearga på ett av världens största och mäktigaste land.
De RödGröna skrek och hojtade att om inte det stora mäktiga landet tog bort alla sina soldater från alla andra länder på jorden så skulle inte det stora landet få komma och leka i de RödGrönas sandlåda. Och i värsta fall skulle de skicka en elak drake på det stora landet. Draken hette Mona.
Nu kan man tro att det stora landet skulle blir så rädda så rädda.
Men så var det inte. Det stora landet visste faktiskt ingenting om det lilla landet. Utom att de brukade ringa ibland, när det blev lite bråkigt i sandlådorna bredvid, och fråga det stora landet om de kunde komma och hjälpa till och få lite ordning. Då kom alltid det stora landet på momangen.

De som blev rädda var prinsessans och hennes syster. De tyckte mycket om det stora landet. Varje gång de blev trötta och lite ledsna så brukade de åka till det stora mäktiga landet och vila sig lite. De trivdes så bra där, för att i det stora landet fick de vara i fred. Där visste ingen något om vare sig de små prinsessorna eller landet de kom från.
Men våren kom och årets nya glassar och den nya prinsen fick nya glasögon och så blev de RödGröna så glada igen och alla lekte tillsammans.
Snipp, snapp, snut så var sagan slut"



2 kommentarer:

  1. Jag trodde att innehållet skulle vara påhittat för att räknas som en saga... kändes mer som en dokumentär......

    SvaraRadera