onsdag 23 juni 2010

Att amerikaner tycks vara korkade och ovetande om Sverige det vet vi ju alla. De vet stort sett inget om oss och blandar ihop den europeiska "delstaten" Sverige med Schweiz. Det enda de vet om Sverige tycks vara att vi tillverkar Volvo, klockor som hojtar ku-ku, att vi har svinkallt ( sant!) och midnattsol under 365 dagar, att vi har superbra chokladtillverkning, att vi har prinsessor i massor och renar i stadstrafiken.
Hur korkade kan de vara dessa dumma amerikaner?
Vi svenskar, vi ser oss som smarta och mycket bildade. Helt korrekt. Vi vet ju till exempel allt om amerikanska delstater som Vermont, Montana och Idaho. Eller hur? Fast vi kan starta med att visa att vi kan statchefernas namn i de gigantiska staterna Kina och Indien. Deras namn kan vi ju - eller hur?

1 kommentar:

  1. Du... Svenskar kan så mycket om usa att Aftonbladet hade en USA tävling för 4 år sen. En av frågorna var "Hur många delstater finns det i USA. Jag svarade självklart 50. och fick fel fel fel.... Så lilleputt landet som tror att de är SÅÅÅ stora har inte ens journalister som kan fakta checka innan de publicerar. Håller med, Sverige ligger i ett litet hörn av europa och är ungefär lika välkänt som uzbekistan, Islam Karimov är President där föresten, ungefär lika välkänd som Fredde Reinfeldt...

    SvaraRadera