söndag 6 juni 2010

Svenskarna ska fira sin dag. Fira Nationaldag. De verkar vara mycket vilsna.
Hur gör man nu då när man ska fira sin nationaldag? Bara själva ordet är förvirrande: Nationaldag. Det borde väl bygga på att man är en nation? Något stort och fint och mäktigt.
Hur går det ihop med Sverige, ett vanligt land bara. Kanske lite vanligare än alla andra . Ja, landet Lagom.
Sen är det det där med flaggan. Den ska man visst hissa och visa upp under nationaldagen. Usch, lite läskigt är det med flaggan. Vi vet ju inte så mycket om den. Den används ju i stort sett bara på uniformerna hos de svenska militära trupper som ska hjälpa folk i krig och nöd i andra länder och på de svenskar här hemma som inte gillar folk från andra länder. Så förvirrande.

Så ska man sjunga. En gammal konstig låt- Nationalsången. "Du gamla du fria hum umm humm hum humm". De är inte lätt att kunna texten eftersom låten bara spelas vid prisutdelningar i bandy -VM och vid SM i friidrott.

Nå´n aktivitet måste man väl ha också? Så svårt. Picknick kan funka. Det är svenskarna mycket tränade på. Korgen packad med traditionell svensk mat som: tacos, wraps, grillad kyckling, baguette, sushi, fetaost-piroger, mozarella-sallad, inlagda oliver, brieost, tapenade, salami ett par flaskor rosévin och så Coca-cola till barnen. Det blir fint. Svenskt och bra.

Ska man klä sig finare än vanligt? Nej då, svensk folkdräkt går bra. Mjukiskläder och foppatofflor.
När picknicken i det gröna är slut och daggen faller fram mot kvällen. Då åker man och gör sin veckohandel, på ICA Maxi, Willys eller Coop. Man får passa på - nu när det ändå är en ledig dag.




1 kommentar:

  1. Jag firade er nationaldag på restaurangernas dag. Det var mycket folk med Sverige Flaggor, och det var en tatuerad, raka skalle, tjock, kamouflage brallor, vikinga t-shirt med minst 6 Sverige flaggor som elakt kollade på mig och min lilla familj. Jag tror inte att han gillade blandras äktenskap. Fast jag vet inte. Det var kanske mina fördomar

    SvaraRadera