torsdag 16 september 2010

Hjälp av FN sökes!

Hej FN.
Jag vet inte vart man vänder sig men ni kanske kan hjälpa mig. Jag tror vi behöver beställa lite internationella valobservatörer hit till Sverige på söndag. Vi har nämligen ett val här den 19 september. Ja det är ju inte lätt för er att veta vad som händer i vårt lilla sagoland- ni vet det är vi som har en nygift prinsessa och en Ockelboprins.

Men nu börjar det spåra ur lite här inför valet. För att ta några exempel:

- vänsterledaren använder sin tid i media för att fria till sin flickvän och önskar att alla kvinnor ska börja pumpa mjölk
- en transvestit vid namn Ursula tillhörande Centerpartiet blir brutalt nedslagen utanför sitt hem trots att han för stunden var klädd som en heterosexuell man
- det främlingsfientliga Sverigedemokraternas torgmöte ackompanjeras av en 30 0000 mannaorkester med sydafrikanska vuvuzelor (vi lärde oss det ordet i somras). Nyckelharpa hade varit ett bättre val i detta sammanhang.
- vid tv-utfrågningen av partiledarna blir tv-publiken inte förbannade på politikerna däremot blir det tittarstorm mot programledarna
- statsministern pratar basketskoj i en morgonshow i tv vars publik inte uppnår rösträttsålder
- vi har fått en ny folksjukdom vilken har gjort att människor isolerar sig och hänger på internet nätterna igenom och gör valtester av typen: "vilket parti ligger närmast dig?"
Om och om igen.
- vi har kör skolval ner i förskoleåldrarna- dagisval 2010 där barnen får lägga rödgröna -eller blå lappar i Muminpappans hatt.
- Vinkännaren Carl-Jan rekommenderar ett val-vin från Karl Marx mammas vingård.
- rödgrön matlagning ingår i hemkunskapslektionerna medan biologilärarna använder KD:s valaffischer för att lära eleverna evolutions -och däggdjurslära.

På söndag vet man inte riktigt vad som händer.
Det kan sluta hur som helst faktiskt. Och vi vanliga -vi vill bara ha vardag och lugn och ro. Snälla FN kan ni hjälpa oss?




-



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar