lördag 6 november 2010

Spioneri och övervakning är sååååå 1900-taligt

Nu får vi reda på att USA spionerar på svenskar. Vi blir fotograferade i hemlighet. De inhämtar information om oss. Justitieminister Beatrice Ask förfasas. Övre vad? Och vad tar de reda på om oss undrar man? Vad får de reda på som vi själva inte berättar?

I världen anno 2010 behövs ingen övervakning av individen. Vi har Facebook. Där har större delen av mänskligheten redan skapat en profil och där framgår vanligtvis all från när folk går och skiter till när de ska spränga en militärbas. Och vanligtvis visar de också bilder på alla sina förehavanden.
Vilka kläder de har för dagen visas under rubriken Dagens outfit.
De som har lite mer att berätta om sitt liv ägnar sig åt att skriva bloggar. I dessa får man också insyn i hur familjen ser ut, vad de gör, äter och hur och var de tillbringar dagar och kvällar. Dessutom är alla bloggar vansinnigt duktiga på att berätta om sina vänner och vad de gör samt att länka till deras vänners egna bloggar och inlägg.

Och skulle man missa nå´t där så kan man dra ihop en tv-såpa på en tropisk ö med de man tycker är lite misstänkta, bjuda på sprit i massor och lägga folk parvis i sovrum så får man verkligen reda på allt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar