tisdag 14 december 2010

Hudkräm är bra för män

Man blir glad när man ser en ung man komma in på konferensen, vid sin plats, smörja sina torra av kylan fnasiga kinder med hudkräm. Utan att vara det minsta blyg eller anse att det är fjolligt.
Man tänker att jämställdheten har kommit långt när till synes macho unga män vågar vara fåfänga och mjuka i närheten av andra.

Man blir ledsen när de unga kvinnorna på konferensen aldrig ställer frågor, kommenterar eller argumenterar. Man tänker att jämställdheten inte kommit så långt när kvinnorna bara smörjer läppar och kinder utan att ta plats och delta i debatten.

Nu tjejer kan nog männen inte göra så mycket mer för jämställdheten. I snart ett sekel har de gett plats, puffat, varit föräldralediga, tagit över köken och städning, hämtat och lämnat, fått ljusare röst, klätt sig i rosa och blivit mjuka hudkrämssmörjnissar.

Nu kanske tjejerna ska nappa på kroken och ta plats på riktigt i våra konferensrum, på våra arbetsplatser och kring våra styrelsebord.


1 kommentar:

  1. På ett känt företag i kärnbränslebranschen står en tub med handkräm på alla damtoaletter, men denna service saknas på herrarnas mostvarande inrättningar. Detta borde bli ett fall för företagets jämställdhetsombudsman!

    SvaraRadera