tisdag 25 januari 2011

Debatten om smygfotografering pågår

Att bli "smygfotograferad" i privata utrymmen som t ex bostäder utan att godkänna det kan vara kränkande, säger Beatrice Ask. Som en moderat justitieminister löser man naturligtvis detta problem med en lagstiftning som förbjuder smygfotografering i alla utrymmen som kan anses vara privata.

Hur diskuterar de andra Riksdagspartierna i frågan? Så här ?

Sossarna:
"Det är okej och vi uppmanar till smygfotografering av höginkomsttagare i sina brackiga lyxvillor. Däremot får man förstås inte smygfota låginkomsttagare, sjukskriva, pensionärer och de som är i arbetsmarknadsåtgärder."


Vänstern:
"Smygfotografering är bra och vi uppmuntrar till det men det måste ske av statliga fotografer."

Folkpartiet:
" Smygfotografering tillåts men enbart om fotografen har klarat grundskolan med betyget väl godkänd, talar svenska och inte bär slöja"

Kristdemokraterna:
" Politiker ska inte lägga sig i detta. Frågan löser familjerna själva med stöd av Röda Korset och andra ideella föreningar".

Miljöpartiet:
" Smygfotografering kan tillåtas under förutsättning att det blir en klimatskatt på varje klick på kameran. Dessutom måste man söka och köpa utsläppsrätt om bilden ska publiceras. Husdjur och minkar får ej förekomma på bilderna. Om många fotografer finns på samma plats tillkommer en trängselavgift."

Sverigedemokraterna:
"Svenskar åt svenskarna- Förlåt vad var frågan nu igen?"

Centern:
" Fotografering vad är det? Är det nå´n vidareutveckling av skördetröskan?"


1 kommentar:

  1. En snabbskiss av den politiska paletten, skådad genom... Eller ska jag säga genomskådad?

    SvaraRadera