söndag 30 januari 2011

Sex From The City


I helgen har jag haft möjligheten att vara åskådare vid inspelningen av en ny dokusåpa.
Sex From The City. Den handlar om sex kvinnor från storstaden som ska försöka smälta in i allehanda omöjliga miljöer utan att avslöjas.
Redan i inledningen av serien förstår man hur skruvade dessa damer är när de lägger upp en gruppbild på Facebook som skulle få det polska landslaget i porrfilm att rodna.

I det första avsnitten ska de sex kvinnorna delta i ett 50-årskalas på den svenska landsbygden. Detta ska ske utan att avslöja sin härkomst från stan. Det går väl så där kan man säga.
De har mycket svårt att hänga med i samtalen runt festborden som handlar om valet mellan spånskivesilo och glasfibersilo, rotprisvärdet på virke samt marknadens bästa fodervagn.

Festföremålet själv är en av de sex kvinnorna och trots 33 år som riktig lantis avslöjar hon sig direkt som en stadspingla genom att bära en klänning så kort att den knappt täcker ... ( ni vet vad).
Och under henne grönmålade naglar finns minsann ingen lantmylla.

De andra fem genomskådas också då deras silverväskor, knäkorta paljettklänningar och 12 cm klackar har svårt att gömma sig bland praktiska Helly Hansen tröjor, varma ullstrumpor och promenadvänliga systerskor. Bland en svag doft av ren svensk gödsel och träflis rör de sig genom ett moln som doftar av lyxparfymen Clean och antirynkkrämer från Boots No7.

Viktiga biroller har deras butlers- " Kate and Danny". Kate ser till att alltid stå till tjänst med gravad oxfilé, bubbel och transporter. Danny finns ständigt till hands med alkomätaren som avgör om och när damerna kan köra tillbaka till storstaden.

Det första avsnittet avslutas över en frukost bestående av parmaskinka, läckra ostar och Williamstårta där en av de crazy damerna uttalar det som kommer att bli ett klassiskt citat:
- Nä, jag behöver ingen digitalbox. Jag har det där med digital-tv på min hyresavi.

När dokusåpan sänds i tv vet man ännu inte. Men en sak är säker:Ni kommer att stöta på damerna vare sig ni vill eller inte.

Håll i hatten; nu kommer Sex From The City.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar