lördag 1 maj 2010

Det blev en blodig Valborg i Stockholm. En helt oskyldig, vild räv dödades och blev uppäten av Skansens järvar. Detta drama utspelade sig mitt framför ögonen på Valborgsfirande besökare. Enligt media chockades besökarna svårt av det blodiga dödsdramat. Folk grät och skrek.

Herregud - Sverige är i chock ännu en gång. U 137, Estonia, Tsunamin, Askmolnet och nu Järvattacken. Varför ska detta land ideligen plågas av ofredanden? Varför ska oskyldiga svenskar bli offer och vittnen?

Vi får hoppas att Kulturdepartementet omedelbart tillsätter en utredning för att hitta den som är ansvarig för dramat på Skansen. Besökarna som blev vittnen till blodbadet måste snabbt få tillgång till ett kristeam som kan behandla deras trauman. Räddningsverket bör förstås inrätta en avdelning för att i framtiden bekämpa offentliga Järvattacker. Kanske kan vi hoppas på att Smittskyddsinstitutet tillsammans med läkemedelsindustrin snabbt kan leverera ett vaccin mot Järvattacker. Om inte det fungerar så kan vi ju göra som vi alltid gör i Sverige när något blir farligt, läskigt och svårkontrollerat. Vi kan förbjuda det eller kräva hjälmtvång. Dramat hade naturligtvis kunnat undvikas om järvar förbjuds äta annan kost än filmjölk och att den vilda räven burit järvhjälm.

Så här på 1 maj får vi hoppas att ropen skalla för järvhjälm åt alla.

Eller så höjer vi skatterna rejält för rävar. Då hade räven inte haft råd till entréavgiften på Skansen men kanske haft sitt liv i behåll. Så gör vi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar