måndag 13 september 2010

Monas ministrar

Mona Sahlin tycks ha förenklat urvalskriterierna till ministerposterna. Hon vill till exempel ha höjdhopparen Stefan Holm som idrottminister om hon får bilda regering. Javisst, inget fel på hans idrottsmeriter dessutom är han rätt bildad i geografi visar ju hans framgång i lekprogrammet På Spåret i SVT.

Jag har lite andra tips på ministrar till Mona så det ska gå enkelt och smärtfritt att skapa en regering om hon skulle vinna valet:

Zlatan - utrikesminister. Han har ju bott i flera länder , talar vid sidan om rosengårdska ett par andra europeiska språk. Har har ju också numer goda relationer till Berlusconi vilket behövs i Bryssel.

Annika Östberg - justitieminister. Lång erfarenhet av kriminalvård både i Sverige men framförallt utomlands. Verkar dessutom intresserad av lagstiftningsfrågor i stort och är en utmärkt sommarpratare. Plus för god engelska.

Kristine Kaspersen - biståndminister. Bra på att leda Faddergalor i TV4. Behövs mer?

"Kvinna -i -marimekko-klänning- som -talar -kulturskånska -och -ogillar -rock -men -älskar- modern -balett" - kulturminister. Ni förstår varför.


Och Mona till socialförsäkringsminister kan du ta vem som helst som du springer på i tunnelbanan. Ingen vet ändå vem som innehar den ministerposten.

Och till Stefan Holm kan jag bara säga: fråga pappa först.



1 kommentar: