onsdag 2 juni 2010

Statsapparaten har sedan 1700-talet försökt stoppa det svenska folkets supande. Med skatter, med förbud, med ransoner, med ett statligt monopol, med begränsade öppettider, med skolinformation, med reklamförbud, med upplysningsbroschyrer, med tv-reklam , med skrämselfilmer - inget har funkat.

Men nu- nu har man funnit en ny väg att få oss att dricka mindre alkohol. Nu kommer vi att darra av skräck för alkoholens hemskaste biverkning av dem alla: man kan bli tjock . Alkohol innehåller mycket kalorier. Systembolagets dotterbolag IQ - vars uppgift är att få oss att dricka mindre medan moderbolaget ska sälja mer- är hyggliga nog att till och med ta fram en tabell på Facebook där vi ser hur många kanelbullar och andra godsaker man kan äta motsvarande ett glas vin.

Nu kommer säkert alla 19-åringar att jämföra snabba respektive långsamma kolhydrater i veteöl respektive pils. På after-work kommer alla nogsamt kolla om Chablis innehåller mer fibrer och färre kalorier än andra viner. På torget i Sundsvall kommer det att säljas en dunk hembakade kanelbullar. Svenska turister kör hem från Danmark med bilar fullastade med winerbröd

Lycka till IQ- det går säkert bra det här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar