söndag 30 januari 2011

Sex From The City


I helgen har jag haft möjligheten att vara åskådare vid inspelningen av en ny dokusåpa.
Sex From The City. Den handlar om sex kvinnor från storstaden som ska försöka smälta in i allehanda omöjliga miljöer utan att avslöjas.
Redan i inledningen av serien förstår man hur skruvade dessa damer är när de lägger upp en gruppbild på Facebook som skulle få det polska landslaget i porrfilm att rodna.

I det första avsnitten ska de sex kvinnorna delta i ett 50-årskalas på den svenska landsbygden. Detta ska ske utan att avslöja sin härkomst från stan. Det går väl så där kan man säga.
De har mycket svårt att hänga med i samtalen runt festborden som handlar om valet mellan spånskivesilo och glasfibersilo, rotprisvärdet på virke samt marknadens bästa fodervagn.

Festföremålet själv är en av de sex kvinnorna och trots 33 år som riktig lantis avslöjar hon sig direkt som en stadspingla genom att bära en klänning så kort att den knappt täcker ... ( ni vet vad).
Och under henne grönmålade naglar finns minsann ingen lantmylla.

De andra fem genomskådas också då deras silverväskor, knäkorta paljettklänningar och 12 cm klackar har svårt att gömma sig bland praktiska Helly Hansen tröjor, varma ullstrumpor och promenadvänliga systerskor. Bland en svag doft av ren svensk gödsel och träflis rör de sig genom ett moln som doftar av lyxparfymen Clean och antirynkkrämer från Boots No7.

Viktiga biroller har deras butlers- " Kate and Danny". Kate ser till att alltid stå till tjänst med gravad oxfilé, bubbel och transporter. Danny finns ständigt till hands med alkomätaren som avgör om och när damerna kan köra tillbaka till storstaden.

Det första avsnittet avslutas över en frukost bestående av parmaskinka, läckra ostar och Williamstårta där en av de crazy damerna uttalar det som kommer att bli ett klassiskt citat:
- Nä, jag behöver ingen digitalbox. Jag har det där med digital-tv på min hyresavi.

När dokusåpan sänds i tv vet man ännu inte. Men en sak är säker:Ni kommer att stöta på damerna vare sig ni vill eller inte.

Håll i hatten; nu kommer Sex From The City.



Svensk handboll har talat

"Publiken tog sig i kragen" enligt Kim Ekdahl Du Rietz.

Jaså- då kan vi också plocka bort publiken från listan på möjliga orsaker till förlusten i matchen om bronspengen

Ja då bara att se sanningen i vitögat och säga som det är. Och enligt de svenska handbollslandslaget så var det helt enkelt domarnas fel att svenskarna förlorade.

Tack, då vet vi.

fredag 28 januari 2011

Träningsläger väntar i helgen

I VM-semifinalen i handboll förlorade Sverige mot Frankrike.
Det berodde inte på att man saknade nyckelspelare. Inte heller att man hade ett dåligt upplägg. Och inte berodde förlusten på sjukdomar i laget, missad formtopp eller ofokuserat spel. Att Frankrike var ett bättre lag var inte heller anledningen till att Sverige förlorade. Inte ens lite otur var orsaken till förlusten.
Nej då. Det som gjorde att Sverige inte tog sig till final var uppenbarligen den usla publiken.
Ja då. Så nu måste publiken, enligt landslagsspelaren Ekdahl Du Rietz, "ta sig samman" och bli en bättre publik till bronsmatchen.
Och vi får passa oss. Han är "allt annat än nöjd" med publiken. Hu!

Ja då får man väl åka på träningsläger då. För att bli en bättre publik. Så vi i alla fall kan få en bronspeng.
Två frågor :
Ska nå´n med?
Och betalar Handbollsförbundet ?

torsdag 27 januari 2011

Dagens bästa råd kommer från Gymnasieatagningen


De har verkligen tänkt till informatörerna på Gymnasieantagningen i Stockholms län. Tillsammans med inloggningsuppgifterna för gymnasievalet så får man en faktaruta med lite bra tips.

"Försök lära dig ditt lösenord utantill så att ingen kan komma åt det. Ett tips är att spara lösenordet i mobiltelefonen."

Det var ju ett smart tips.
Mobiltelefonen är ju så svår att komma åt.

Glöm inte bort att inte i telefonen också lägga in koder för bankkort och lösenord till datorn och till ditt Facebook-konto.

Väldigt bra också att man får rådet att kontakta sin studie-och yrkesvägledare om man har några frågor. Alla 9.e klassare i Stockholms län går just nu omkring och undrar om det var killen i Pressbyrån, tanten i ICA-kassan eller Måns Möller man skulle kontakta om man ville veta mer om sin ansökan. Bra tips där Gymnasieantagningen.



tisdag 25 januari 2011

Debatten om smygfotografering pågår

Att bli "smygfotograferad" i privata utrymmen som t ex bostäder utan att godkänna det kan vara kränkande, säger Beatrice Ask. Som en moderat justitieminister löser man naturligtvis detta problem med en lagstiftning som förbjuder smygfotografering i alla utrymmen som kan anses vara privata.

Hur diskuterar de andra Riksdagspartierna i frågan? Så här ?

Sossarna:
"Det är okej och vi uppmanar till smygfotografering av höginkomsttagare i sina brackiga lyxvillor. Däremot får man förstås inte smygfota låginkomsttagare, sjukskriva, pensionärer och de som är i arbetsmarknadsåtgärder."


Vänstern:
"Smygfotografering är bra och vi uppmuntrar till det men det måste ske av statliga fotografer."

Folkpartiet:
" Smygfotografering tillåts men enbart om fotografen har klarat grundskolan med betyget väl godkänd, talar svenska och inte bär slöja"

Kristdemokraterna:
" Politiker ska inte lägga sig i detta. Frågan löser familjerna själva med stöd av Röda Korset och andra ideella föreningar".

Miljöpartiet:
" Smygfotografering kan tillåtas under förutsättning att det blir en klimatskatt på varje klick på kameran. Dessutom måste man söka och köpa utsläppsrätt om bilden ska publiceras. Husdjur och minkar får ej förekomma på bilderna. Om många fotografer finns på samma plats tillkommer en trängselavgift."

Sverigedemokraterna:
"Svenskar åt svenskarna- Förlåt vad var frågan nu igen?"

Centern:
" Fotografering vad är det? Är det nå´n vidareutveckling av skördetröskan?"


måndag 24 januari 2011

Fruktstund på Clas Ohlsson


Det känns ju som om världsekonomin drastiskt kommer att förändras nu när vi i Dagens Industri får receptet på framgång. Mellis med frukt eller rågkuse är tydligen det som ökar prestationen hos börsens vd:ar.

Nu väntar vi på att det införs gratis Fruktstund för kunderna på Sveriges eget gubbdagis.


lördag 22 januari 2011

Foppa, NHL och Friskis

Foppa ska börja träna med NHL laget Colorado.
Foppa själv låter meddela : "Jag måste få reda på var jag står fysiskt och att träna med NHL-spelare är det bästa sättet att ta reda på det".

Ursäkta hallå Foppa. Vadå NHL? Är du svensk eller? Du får väl göra som alla andra. Börja med att gå till Friskis, ta med dina NHLkompisar och delta i ett pass IntevallFlex, HIT eller Afrodans . Eller sitt en dag i ComHem:s telefonkö. Sen så kan vi snacka om vad som är ett bra sätt att testa sin fysiska kapacitet.

torsdag 20 januari 2011

Stulna utsläppsrätter

Någon har tagit sig in i EU:s datasystem och stulit utsläppsrätter för växthusgaser. De stulna utsläppsrätterna beräknas vara värda miljoner.

Nu ska de bli intressant att se hur detta stöldgods ska omsättas på "gatan".

- Pssst... kompis ....vill du köpa en utsläppsrätt? Bra pris just nu. De är äkta också. Jag har kvittot kvar.

Eller får man kanske ett mail:
"Länka gärna till detta erbjudade om billiga utsläppsrätter i din blogg.

Eller ringer någon:

- Hej. Är det Solstrålen? Bra. Jag heter Otto och ringer från Utsläppsrätter AB . Vi undrar bara om du vill göra en god gärning så här efter jul. För varje utsläppsrätt du köper så skänker vi 25 öre till Rädda Barnen.

Snälla, meddela mig gärna om ni får nå´t erbjudande. Det blir ärtsoppa idag så det kan bli aktuellt med att köpa utsläppsrätt i morgon.

Falköping: hör av er.Vi ska tala lite om bra och dålig pr.

Falköping är ännu en gång på löpsedlarna. Kommunen vars devis är det Goda livet och som sammanfattar sin attraktionskraft i följande meningar:

"Falköpings attraktionskraft har ökat tack vare att vi tidigt identifierade och förfinade bygdens unika kvaliteter och värden under devisen Det goda livet. "

Nyligen var det massdöda fåglar och nu är det katastrof igen.
"Falköping drabbat av jordskalv... uppmätte ca 2 - 2,5 på Richterskalan....kändes på en radie av 2 kilometer".

Okej. Så här är det: enligt Richterskalan så ska ett skalv på det magnituden vara knappt kännbar. Det sker dagligen ett tusental skalv av den storleken. No big deal alltså.

Dessutom ska vi utanför kommunen be att få förtydliga att vi inte uppfattar vare sig Fågeldöd eller Jordbävning som en bygds "unika kvaliteter" eller som en del av "Det Goda Livet".

Du som är kommunikationsansvarig i Falköping. Hör av dig. Vi har en del att tala om när det gäller varumärken, visioner, kommunikation och hur man samverkar med media.





onsdag 19 januari 2011

Nakna kossor dör i Wisconsin

Nu har det skett en "massdöd" av kossor på ett fält i Wisconsin. 200 kossor dog inom loppet av 12 timmar utanför staden Madison.
Vadan beror detta på? Skräcken tar ett stryptag kring svenskarnas halsar.
Domedagen är här? 2012 närmar sig? Ett nytt supervirus? Bakteriell krigsföring från Nordkorea?
Sprids eländet med kött? I så fall : när var jag i USA och åt jag något nötkött? När får vi vaccin? Och den viktigaste frågan : kommer vaccinet att vara gratis?

Eller : kanske det finns en temperaturgräns där även kossor lägger av och heller väljer Sankte Per och pärleporten istället för att huttra utomhus utan curlingkängor och fleecetröja?
Det var minus 20 grader i Madison igår natt.

tisdag 18 januari 2011

Svenska Folket sviker

Jaha nu ska vi ha dåligt samvete och känna skuld igen. Känna oss som svikare.
Räcker det inte med att svenskar går tyngda under bördor som att vi är otillräckliga föräldrar? Att vi inte tjänar tillräckligt? Att vi är blyga? Att vi sviker fattiga med människor? Att vi inte tänker tillräckligt på miljön och klimatet?
Nu ska vi tydligen få ännu en skuldbörda - för att vi inte använde våra surt förvärvade, hårt beskattade pengar till att ringa/sms:a för att rösta.

Nu får vi reda på genom Aftonbladet att vi är svikare. Nu är det tydligen så att " Folket sviker Jerringpriset".

Ursäkta - hur kan jag åtgärda min skuld? Finns det någon bössa att lägga en bot i?
Kan man kanske ordna en gala i TV4 för Jerringpriset där man kan anmäla sig som Jerringprisfadder och för några hundringar köpa sig fri från skuld och svek.


måndag 17 januari 2011

Red Bull till soldaterna

Sveriges försvar saknar tydligen 3 000 soldater.
Rekryteringen går sämre än väntat och det är uppenbarligen ett stort bekymmer. Så oväntat!

Jag tror jag har lösningen på rekryteringen. Byt namn på det svenska Försvaret. Kalla det istället för WoW och locka med ett gratis headset, ett superbra grafikkort och ett flak Red Bull så ska nog tillströmningen öka.


söndag 16 januari 2011

Ett avslöjande


En ny tidning om......... Facebook.
Nu kan jag avslöja nästa kommunikationsrevolution. Det kommer att kallas Kontaktannonser - där du kan söka och finna nya "vänner". I annonsen berättar du lite om dig själv. Och så letar du efter annonser vars "profiler" verkar vara spännande att börja kommunicera med. Till dem kan du sen skicka brev och berätta lite om dig själv. Då kommer de att svara på breven och berätta hur deras vardag ser ut- vad de jobbar, studerar och gör på fritiden. Då kan du svara på deras brev och så kan ni hitta ett kul sätt att byta tankar, åsikter och bygga vänskap genom. Man kan t ex skicka olika saker till varandra. Det kan vara sånt som: listor på låtar man gillar, foton där man själv syns bland sina andra vänner och födelsedagsgratulationer när någon "vän" fyller år.
Den som är duktig och aktiv på hitta och svara på kontaktannonser kommer att kunna få flera hundra nya "brevvänner".


Minns var ni läste det först!

torsdag 13 januari 2011

Dagens horoskop

Nu har en forskande astronom slagit larm om att astrologin har fel. Detta med stjärntecken bygger tydligen på gamla, numer felaktiga uppgifter. Vi är helt enkelt födda under "fel" stjärntecken.

Själv har man trott att man är våg. Men uppenbarligen är man egentligen jungfru. Det förklarar ju dagen som gått. En massa planerande utan något beröm alls. Medan man gick och trodde att man skulle få avkoppling, underhållning och en roligt torsdag.

Så skönt att få en förklaring till det hela.


Horoskop för torsdagen

Jungfrun

24/8-23/9

Du planerar dig ut ur något som kunde ha blivit ett svårlöst problem. Du får inte det beröm du förtjänar.

Vågen

24/9-23/10

Torsdagen blir rolig utan att föra med sig något nytt. Du kopplar av och låter dig underhållas.

onsdag 12 januari 2011

Tack Teknikmagasinet


Teknikmagasinet har öppnat en butik på Stockholms Central. Smart. Det underlättar för resenärerna. Där finns det mesta en tågresenär behöver i dessa dagar. Laddare som är handdrivna, termosar, gasolkök, doppvärmare och annat som är nödvändigt vid långa resor och timmar av väntande på perronger.

Nu väntar vi på att Clas Olsson också ska öppna butik på Centralen. Då kan man få tag på spadar, hackor, mejslar och skiftnycklar vilket gör att en handy man/woman själv kan fixa till ett signalfel eller hacka is från växlarna.

Hallå IKEA! Var är ni? Vi behöver ett centralt varuhus så vi själva kan gå in och köpa ett eget x2000 med RC -lok i ett platt paket. Med en sexkantsnyckel kan man snabbt montera ihop ett tåg-set som passar alla klimat.

tisdag 11 januari 2011

Ranelid, Lugn och Englund - välkomna till 2011.

Media försöker piska upp den hårda stämning som råder mellan å ena sidan Kristina Lugn och Peter Englund och å andra sidan Björn Ranelid. Hårda citat från båda håll slängs mellan löpsedlarna och nöjessidorna

Jag är ledsen- ingen bryr sig. För hundra år sedan var det kanske möjligt att få allmänheten intresserad av ett "storbråk" mellan trötta, övervintrade författare som väljer att kommunicera genom det skrivna ordet i en unken kvällspress.

Men kom igen - det är 2011.
Gör en hatfilm på Youtube eller sätt upp motståndaren på Blondinbellas "ligglista" så får vi se om vi överväger att bry oss.


måndag 10 januari 2011

Heeejjj bloggeeen



Herregud vad folk gnäller asså. På det där med att bli av med granen. Jag fattar ingenting asså. Det är väl inte så svårt att bli av med den?
Man slänger väl bara ut den genom fönstret typ. Va e problemet?
Och likadant den där med grejer man köper på rean. Typ lite gossiga tröjor från Schuterman. De ligger ju i så många kartonger å påsar.
Ett bra tips till er alla gullisar - öppna förpackningarna redan på väg hem från affären och släng ut kartongerna direkt genom fönstret i limon. Eller för eller som är lite fattiga dårå- så går det bra genom taxifönstret.
Aja som lilla Pappsen säger: " Nå´n annan fixar sån´t där".
Och vad då- ingen går väl på trottoarerna i alla fall. Man åker väl limo om inte lilla Pappsen kan skjutsa.




torsdag 6 januari 2011

"Det går för närvarande inte att... "

Så där ja- nu har man bokat tre stycken tur och retur resor med SJ till kommande vecka.
En enkel match. Tog bara 4 timmar och 25 sekunder att boka via hemsidan och därtill 45 minuter i telefonkö. Ett bra sätt att spendera trettondagen.
Det måste vara SJ:s nya åtgärdspaket som är så fiffigt att det slänger ur bokningen på steg 3 och inte känner av fler än ett PRIO-kortsnummer. Samt därtill inte vill visa vilka tågavgångar som finns.
En smart åtgärd av SJ att hantera sina problem.
Varför ha en massa besvärliga kunder på perrongen som klagar på tågförseningar och urspårningar? Det är helt enkelt enklare att blockera kunderna redan i bokningssystemet.
Där borde fler kundtjänster ha att lära av SJ.






onsdag 5 januari 2011

Fåglar dör i Falköping.

Att fåglar dör i massor är väl det minst konstiga med Falköping?
Tänk bara på sån´t som Eddie Meduza, Bosse Ringholm och dialekten.

tisdag 4 januari 2011

Det som göms i snö.


Man förstår att Carin Jämtin är lite otålig och inte kan vänta längre eftersom hon redan nu börjar valkampanja igen - nästa val är 2014.



måndag 3 januari 2011

Att bli miljonär i PostkodLotteriet

Tack Svenska PostkodLotteriet för brevet som kom idag med erbjudande om att kunna bli miljonär.
Men Nej Tack. Man inser att sannolikheten att tjäna en rejäl slant i Lotteriet är synnerligen låg.
Det är dock mycket stor sannolikhet att bli miljonär som arbetande VD i er organisation.
När kommer ett brev med ett sån´t erbjudande?

söndag 2 januari 2011

SJ-året 2011

Jamen det börjar ju bra det här SJ.
Det går inte att komma in och boka biljetter via hemsidan.
Nu undrar man om det beror på solkurvor, vagnbrist, tekniska problem, trasiga dörrar, lövhalka, frusna växlar, signalfel eller helt enkelt "skit bakom spakarna"?

Och ta me tusan så kommer nog SJ:s ledning till "Sommar i P1" före Solstrålen.

lördag 1 januari 2011

Radetzky tar oss in i 2011.

Då har det nya året inletts med att man beskådat en välskräddad kulturelit klappa i takt till "Radetzky marschen", skriven av Johann Strauss d.ä år 1848.
Man roas av att det vackra, blommande operahuset i Wien gungar i takt när extranumret spelas.

Och plötsligt tänker man sig 163 år framåt i tiden när en väldressad kulturelit klappar i takt under takkronorna i Royal Albert Hall när man spelar extranumret "Ob -La- Di Ob -La -Da", skriven av Lennon /McCartney 1968.

Snart är vi där. Bara 163 gånger fram med julpyntet. 163 gånger leta efter lagom långa lusselinnen. 163 gånger säga att skinkan är för salt/ för torr/ supergod. 163 gånger koka knäck som ingen äter. 163 gånger till se "Tomten är far till alla barnen". 163 gånger höra Jan Malmsjö läsa egna nya präktiga politiska rim till Tennyson´s nyårsdikt.
Snart är vi där - bara 163 askar Aladdin bort.

Snart är vi där. När vi ser kultureliten klappa takten till mästerverket "Ob-La-Di".

Gott Nytt år på er.